Kiwi är här

Och det blev en Pandora

söndag 15 januari 2012

Mexikanska köttbullar med rotfrukter

Mexicanska köttbullar
Ingredienser
600 g potatis
2 st morötter
4 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 st ägg
2 klyftor vitlök
1 burk tacosås
Sallad 

Gör så här!
Sätt ugnen på 225°.

Skölj potatisen och skär dem i klyftor. Skala morötterna och skär dem i bitar.

Lägg i en ugnsform och blanda med 2 msk rapsolja, salt och peppar.

Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Blanda ströbröd, tacokrydda, vatten, ägg och pressad vitlök i en skål. Låt stå i ca 5 minuter.

Blanda ner färsen i skålen. Rulla ca 16 köttbullar. Stek dem i 2 msk olja i ca 3 minuter runt om så de får färg. Sänk sedan värmen, häll i tacosåsen och låt dem steka i 5-8 minuter till.

Servera med rotfrukter och sallad.


Skivade morötter!


Skiva potatis! Lånade makens julklapp för att göra det. (Den stora kökskniven)


Färdigt för ugnen!


Smakblandningen innan den blandats.


Efter den blandats. Jag var lat och använde vår köksmaskin för att blanda.


Efter att köttfärsen blandats med kryddorna.


Jag gjorde 24 köttbullar. Första gången jag rullade köttbullar och dom blev rätt så lika i storlek.


Det var svårt att steka dom så att dom fortfarande var runda.

Med tacosås i!


Ute ur ugnen!


Vi hade lite gräddfil kvar från enchiladasen tidigare i veckan så det serverade vi med maten.

Maken sa att maten var förvånansvärt gott, jag tycker att det var lite sött med tacosåsen konstigt nog men mumsigt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar