Kiwi är här

Och det blev en Pandora

måndag 9 januari 2012

Citronkyckling och ris

Citronkyckling och ris
Ingredienser
4 dl ris
600 g kycklingfile
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st citron
2 dl creme fraiche, lätt  (laktosfri)
1 tärning buljong, höns

Gör så här!
Koka riset enligt anvisningarna.

Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften.

Strimla kycklingen och stek den i olja. Krydda med salt och peppar. Blanda creme fraiche, citronjuice och en smulad buljongtärning och rör ner i pannan.

Låt sjuda i ca 8 minuter. Strö över citronskalet.

Servera.

Inte världens bästa bild men gott var det. Väldigt syrligt, vi hade en stor citron. Maken tyckte att det hade varit godare om kycklingen var skuren i mindre bitar men jag tycker inte om att skära kyckling när den inte är lite fryst utan helt tinad som dagens kyckling var. Men mätt blev man och det var godare än gårdagens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar