Ingredienser
300 g pasta
600 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök
3 msk rapsolja
salt
peppar
1 dl vatten
2 dl laktosfri creme fraiche
0,5 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
2 msk soya
sallad
Koka pastan enligt förpackningen.
Skär kycklingen i strimlor. Skala och skiva vitlöken.
Stek kycklingen i olja tills den är klar, ca 5 minuter beroende på storlek du skurit den i.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Häll i vitlöken i stekpannan och låt den steka en liten stund. Tillsätt sedan vatten, creme fraiche, sambal oelek, kycklingfond och soya. Låt allt småputtra tillsammans en liten stund.
Servera med pastan och en sallad.
Det blev jättegott! Jag kryddade till orginalreceptet med sambal oelek, kycklingfond och soyan och det gjorde att det fick den perfekta hettan som saknades. Maken var glad över de nya receptet hittills, får se hur det går.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar