Kiwi är här

Och det blev en Pandora

måndag 30 januari 2012

Barnvagn, skötbord och gäster.

Lördagen började med att jag och maken blev väckta av Xerxes vid 8, han tyckte att vi kunde vakna nu och gå ut med honom och Enyo, något som jag tror att bara han tyckte var en bra idé då jag och maken ville sova lite till och Enyo tittade inte ens ut ur hennes lilla hus försen vi stod vid dörren med kopplet i handen och ropade på henne. Då kom hon sakna ut ur sitt lilla hus och sträckte på sig lääääänge innan hon kom och satte sig.

SEn åkte vi över till mamma och pappa 3, maken passade på att träna lite innan dom var klara att åka. Sen begav vi oss till Sollentuna för att kolla på en barnvagn på Babyactive eller Baby Expo som det även kallas. Vi kom fram till en villa i ett stort villaområde och trodde först vi var vilse men en gubbe öppnade dörren och visade oss barnvagnarna han sålde där. Vi fastnade för deras El Nino. Dom hade tyvärr bara helsvart och marinblå inne på sitt- och liggdelen men vi kunde få ett rött babyskydd. Jag och maken var helt kära i vagnen efter en genomgång och hoppades på att mamma skulle säga okej, det var ju ändå hon, pappa 1 och pappa 3 som skulle betala för den. Slutsumman var 6000 kr. Det låter som mycket men om man tänkter på vad vi fick för dom pengarna är det inte så farligt.

• Chassi
• Liggdel
• Sittdel
• Babyskydd
• Regnskydd
• Myggnät
• Vagnhanskar
• Åkpåse
• Väska till vagnen som kan fälla ut en del på till skötbord.
• Bärsele (rött och svart och jättesnyggt och bekvämt)

Att den dessutom väger rätt så lite gör den ännu bättre och en sittdel där barnet får plats tills det är alldeles för stort för att åka vagn. Alla delarna är även vändbara så man kan bestämma om man vill att barnet kollar på en eller på omvärlden.

Här kommer lite bilder på vagnen med de olika delarna på chassit. Och hundarna passade på att prova deras plats i vagnen.


Liggdelen och vagnväskan på plats.


Med det röda babyskyddet på.


Sittdelen på plats och hundarna under.


Liggdelen igen och hundarna som inte vill gå ur vagnen.

Sen åkte jag och maken in till stan för att köpa ett skötbord av en person på blocket som bara monterat det, precis den typen vi ville ha för 200 kr mindre än nypriset. Ett svartvitt Spoling skötbord från IKEA.

Kvällen avslutades med middag och tv-spel med pappa 1 och hans väninna. Vi spela kinectspel på xboxen tills vi var trötta och hade tränat bort nästan hela middagen. Kom i sängs vid 23 och slocknade direkt.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag funderar på att köpa en Nino. Fungerar den bra? Är du nöjd med köpet? Något som har krånglat? Upplever du den som stadig även med ett större barn i (tänker på den låga vikten...).
    Är det lätt och smidigt att fälla ihop den och ta loss liggdelen/sittdelen?
    Upplever du bilbarnstolen som säker?

    Hälsningar Anna.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, fanns ingen e-mail så jag svarar till dig här. Vi har nu haft barnvagnen i 1 år, använt den aktivt sen dottern kom den 30 april och är fortfarande överlycklig. Det tar ju lite mer plats när man har sittdelen i bilen än när man kunde ha bilbarnstolen bara. Jag tyckte att barnstolen var säker, vi har nyligen bytt till en britax multitech 2 då vår dotter har suttit upp själv sen hon var 4 månader och blev superarg av att få halvligga ner i bilen, vilket gjorde att vi även fick byta till sittdelen på vagnen när hon var knappt 6 månader. Har funkar jättebra trots snömassorna, bara låsa framhjulen och vandra vidare. Har även lastat korgen under vagnen med mer än 4 kg (trots att man inte skaaaaa göra det) och den håller jättebra. Vagnen blir lite trög att knuffa när den är tungt lastad men vilken vagn gör inte det?
    Undrar du något mer får du jättegärna höra av dig igen, men vi älskar vagnen. Vi har dock köpt till en mugghållare från babyproffsen och satt på handtaget.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Funderar också på denna vagn och har några frågor.
    Sittdelen går den att luta i plant läge när lillan ska sova?
    Hur fungerar vagnen i skogsterräng?
    Vi har i dag en vagn som vi inte är nöjda med när det gäller ovanstående då sittdelen går inte att luta helt och i skogen skakar det väldigt mycket vilket lillan inte tycker om så klart.

    MVH Maria

    SvaraRadera