Kiwi är här

Och det blev en Pandora

lördag 7 januari 2012

Majsplättar med keso och sallad

Dagens middag var både budget och vegetarisk, om man som vegetarian äter ägg och mjölk...


Ingredienser
0,5 st chili, röd
4 st ägg
1,25 dl mjölk, låglaktos
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs
2 msk rapsolja
250 g keso, laktosfri
sallad

Gör så här!
Dela och finhacka chilifrukten.

Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ner mjölblandningen i mjölken tillsammans med chilin.

Häll i majs och blanda.

Stek 12-16 plättar av smeten i olja, 3-4 minuter per sida.

Servera med keso och en sallad.


Jag tyckte att det var rätt så gott, lite starkt ibland men keson och salladen lugnade ner hettan. Väldigt mättande, jag åt 1,5 st och blev sen mätt som en galning.

Maken tyckte att det var intressant, annorlunda men rätt så gott. Men han föredrar ju kött så han stekte till en köttbit till maten.

Lillebror no 3 var även här och åt middag, han är inte så förtjust i majs (han tycker inte om majs helt enkelt) men åt en plätt innan han fick något annat att äta och tyckte smaken var intressant.

Nu ska jag fortsätta glo på Jersey Shore säsong 4... har snart sett hela säsongen under dagen, dramat gör det väldigt underhållande.

Kram allihop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar