Kiwi är här

Och det blev en Pandora

tisdag 3 januari 2012

Basilikaris med parika- och chilikyckling

Som titeln lyder är detta receptet på Basilikaris med paprika- och chilikyckling
Det är laktosfritt då maken är känslig (tål inte?) mot det.

4 portioner, ca 45 minuter

Ingredienser:
Kycklingen
900 g kycklingklubbor

1 msk rapsolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar
2 dl laktosfri lätt creme fraiche, lätt
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten

Riset:
1 gul lök
2,5 dl ris
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten
1 burk majs
1 kruka basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform.

Blanda creme fraiche, paprika- och chilipulver med buljong och häll runt kycklingen. 

Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter, kycklingen ska bli klar.

Skala och finhacka löken. Bryn den i olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så det är glansigt. Häll i buljongen och koka enligt förpackningen. 

När det är ca 5 minuter kvar tillsätt majsen. 

Blanda i basilikan när riset är klart.

Servera riset med en kycklingklubba och sås.

Kycklingen innan den åkte in i ugnen

Fäääärdigt!!!!

Omdöme:
Jag tyckte inte så jättemycket om riset men det var mest för att jag inte är så förtjust i basilika men kycklingen och såsen hade helt underbar smak.

Maken tyckte att riset var gudomligt, fast han tycker ju om basilika, han piffade dessutom upp sitt ris lite med lite ost. Kycklingen var god och såsen hade verkligen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar