Kiwi är här

Och det blev en Pandora

måndag 30 januari 2012

Lördagens trerättersmiddag - varmrätten

Färsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och passionsyoghurt.

Ingredienser:
600 g potatis
300 g morötter
rapsolja

2 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt

1 passionsfrukt
2 dl laktosfri medelhavsyoghurt

sallad

Sätt ugnen på 200°.

Skala morötterna och dela dem och potatisen i mindre bitar. 
Lägg dem i en ugnsform och blanda med olja och salt.
Ställ in i mitten av ugnen och låt de tillagas.

Blanda ströbröd, ägg, sambal oelek och köttfärs till en jämn smet. Forma till biffar och stek dem tills de är klara.

Dela passionsfrukten och blanda innehållet med yoghurten.

Skär upp sallad.

Servera allt tillsammans.


Förbereder lite. Ja, jag drack cola samtidigt :P


Lite morötter.


Lägg till lite potatis.




Nästan klart.


Blanda yoghurt och passionsfrukt.


Blanda köttfärsen med kryddorna.


Färsbiffar!


Sallad på isberg, tomat och gurka.


Voila! Dags att servera!

Jag tyckte att allt tillsammans var supergott, lite hetta i färsbiffen, syrlighet i såsen och konsistensen av potatisen och morötterna. Väldigt gott! Och kvällen gäster, min far och hans väninna, och maken såklart tyckte att det var mumsigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar