Ingredienser:
6 ägg
6 dl vispgrädde, laktosfri
2 dl florsocker
1 msk vaniljarom
chokladsås
Dela äggulorna och vitorna från varandra i olika skålar.
Häll grädden i en tredje skål.
Vispa äggvitorna till skum så att du kan vända buken upp och ner utan att de rinner ut.
Vispa grädden.
Vispa äggulorna med florsocker tills det blir pösigt (vitare i färgen) och blanda sedan i vaniljaromen.
Blanda ner ägguleblandningen i grädden. Och vänd sedan försiktigt ner äggvitefluffet.
Häll i fryslådor och låt de stå i frysen tills glassen stelnat, minst 4 timmar, men gärna över natten.
Ta ut glassen lite innan den ska serveras så den hinner smälta lite.
Häll upp i en skål, häll på lite chokladsås och ät!
Vispa vitorna tar lite tid..
..men det börjar fluffa till sig..
...och väldigt fluffigt blev det.
Provade att hålla skålen över makens huvud.. inte så populärt, men det rann inte som tur var.
Maskin nr 2 får vispa grädden.
Mums!
Äggulor, florsocker och vaniljarom.
Blanda försiktigt.
Tada!
4 små bunkar fick plats i frysen
Mumsigt!
Alla fyra uppskattade kvällens efterrätt. Maken uppskattade att göra milkshake av glassen som blev kvar eftersom laktosfri glass är lite dyrare så brukar han inte få göra det så ofta men nu har han hunnit göra 3 stycken redan och är jätteglad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar